Ansatte på bosted nedlægger arbejdet efter drab

De ansatte på bostedet Center Lindegården nedlægger arbejdet torsdag formiddag i protest mod arbejdsforholdene, skriver Avisen.dk.

Arbejdsnedlæggelsen kommer efter drabet på en 57-årig kvindelig social- og sundhedsassistent. I påsken blev hun stukket ihjel af en beboer på det socialpsykiatriske bosted Lindegården i Roskilde.

Hvis der ikke sker ændringer, vil det ske igen, advarer de ansatte. Derfor håber de at kunne råbe politikerne op, siger Mia Hansen, som er socialpædagog på Lindegården, til Avisen.dk.

- Vi har slet ikke redskaberne til at håndtere den type beboere. De har brug for noget helt andet end den pædagogiske støtte, vi tilbyder.

- De oplever verden som farlig, og så reagerer de aggressivt - for eksempel fordi stemmerne i hovedet siger til dem, at nogen vil slå dem ihjel. Det går så ud over os medarbejdere, siger hun.

De ansatte ønsker flere hænder i socialpsykiatrien og flere sengepladser i psykiatrien, så de psykisk syge ikke udskrives til bostederne, mens de stadig er psykotiske og til fare for sig selv og andre.

Mia Hansen understreger, at det er et generelt problem på bostederne og ikke specifikt for Lindegården.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip