Anstrengt forhold: David Moyes sagsøgte Rooney

Den nye Manchester United-træner var alt andet end tilfreds, da de 20-foldige engelske mestre snuppede den 18-årige angriber fra Everton, og senere kulminerede de dårlige relationer mellem de to temperamentsfulde briter, da David Moyes succesfuldt sagsøgte Wayne Rooney.

Det skete i 2006, da den dengang blot 20-årige Wayne Rooney udgav selvbiografien "My Story So Far". Heri anklagede han David Moyes for at have lækket detaljer fra en pikant samtale mellem Moyes og Rooney til den lokale presse. En samtale, der handlede om Rooneys infamøse besøg på lokale bordeller.

David Moyes sagsøgte Wayne Rooney for injurier, og sagen blev afgjort mellem de to parter, da Rooneys forlag måtte hoste op med en ukendt sum penge til skotten.

Moyes fortalte i 2010 om, hvordan Wayne Rooney og ham havde begravet stridsøksen.

- Wayne ringede til mig for et år siden for at sige undskyld for sin bog, og at han havde begået en fejl ved at skrive forkerte ting i bogen. 

- Retssagen var alligevel blevet vundet, så det var afsluttet, så vidt jeg var bekymret, men jeg sagde til ham: Intet problem. Det viser bare den modenhed, du har opnået, sagde David Moyes dengang.

Nu står Moyes alligevel over for et svært valg, når han tiltræder som United-manager. Wayne Rooney er nemlig - ud over sin stridshistorik med Moyes - utilfreds med livet på Old Trafford og har ifølge The Guardian ført flere samtaler med Alex Ferguson i løbet af april måned med henblik på at skifte klub.

Wayne Rooney er blevet brugt som en slags altmuligmand efter ankomsten af Robin van Persie, og i flere store kampe - blandt andet i Champions League-opgøret mod Real Madrid - er han startet på bænken.

I 2010 bad Rooney ligeledes om en transfer, da et megaskifte til Manchester City lokkede, men det mundede blot ud i en fornyet, enormt lukrativ kontrakt med United.

Nu skifter klubben godt nok manager. Men kan Rooney forene sig med tanken om at spille under en mand, der for syv år siden sagsøgte ham?

Dagens Gossip