Antal asylansøgere i år runder 4000 personer

4005 personer har i år søgt om asyl i Danmark. I den seneste uge søgte 52 om asyl. 14 af dem kom fra Afghanistan, fem var fra Syrien og en enkelt kom fra Irak. De resterende kom "øvrige lande".

Det er anden uge i træk, at tallet er under 100, efter at der i forrige uge blev registreret 83 asylansøgninger.

Opgørelsen er baseret på registreringer i politiets system, Polsas. Tallene er foreløbige og forbundet med usikkerhed, da der løbende sker efterregistreringer.

Fra politisk side er der stor opmærksomhed om, hvor mange asylansøgere der kommer til Danmark.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fremhævede i sin tale ved folketingsårets afslutning, at antallet af asylansøgere i maj var det laveste for en enkelt måned siden 2012. 350 personer søgte asyl i maj.

- Jeg vil sige, at lige nu og her er tingene under kontrol. Det er ingen garanti for, at det forbliver sådan, og derfor holder vi også skarpt opsyn, sagde Lars Løkke Rasmussen i et interview med Ritzau tidligere på måneden.

I sin afslutningstale sagde Løkke desuden:

- Min holdning er klar: Vi skal holde antallet af asylansøgere på et fornuftigt niveau. Det betyder, at vi skal betydeligt længere ned end de 21.000, vi fik sidste år. Regeringen er klar til at handle for at sikre, at der ikke rokkes ved det.

De 28 EU-lande gav på et møde 12. maj grønt lys til, at Danmark og fire andre Schengen-lande kan forlænge deres grænsekontrol i seks måneder.

Det gjorde den danske regering 1. juni, så grænsekontrollen varer helt frem til 12. november. I alt syv gange er grænsekontrollen blevet forlænget siden indførslen 4. januar.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip