Antallet af adoptioner styrtdykker

Kun 352 vil forsøge at blive godkendt til adoption i 2013, hvis tendensen fra årets første tre måneder fortsætter. Det er et markant faldt, siden efterspørgslen toppede i 2005 med 1.183 ansøgninger.

Marianne Østergaard er medlem af hovedbestyrelsen i foreningen Adoption & Samfund, som er interesseorganisation for 3.500 adoptivfamilier i Danmark.

Hun mener, at mediedebatten påvirker en del af medlemmerne.

»Før i tiden var det noget positivt at være adoptivfamilie, men nu hører vi nogle af vore medlemmer melde om, at det kan føles, som om man bliver set skævt til i det offentlige rum,« siger hun til avisen.

Det er dog svært at sige, om det også påvirker fremtidige ansøgere.

»Der er også hele usikkerheden om, hvorvidt der overhovedet bliver formidlet børn. I forvejen er ventetiderne blevet så lange, at der kan være tvivl om, om man kan nå at få børn, inden man falder for de forskellige fornyelsesfrister og aldersgrænser. Det bliver så yderligere kompliceret af, at et af de store giverlande, Etiopien, midlertidigt er lukket, og at man ikke ved, hvad der kommer til at ske«, siger Marianne Østergaard.

Hos AC Børnehjælp, der er den største af de to danske formidlingsorganisationer, har man heller ikke umiddelbart en forklaring på, hvorfor ansøgertallet falder så stærkt.

»Jeg har indtryk af, at faldet har været på vej længe, og min fornemmelse er, at det blandt andet kan skyldes, at fertilitetsbehandlerne er blevet meget dygtigere. Barnløshed har nemlig været hovedårsag til, at man søgte adoption de seneste 15-20 år, mens der tidligere var rigtig mange mennesker, der havde børn i forvejen, som valgte at adoptere,« siger bestyrelsesformand Pia Brandsnes til Politiken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip