Antallet af asylansøgere er det laveste i flere år

I fem år har asyltallene for april og marts måned ikke været så lave som nu.

Det oplyser DR Nyheder.

Foreløbige tal fra Udlændingestyrelsen viser, at omkring 349 personer søgte asyl i april. Til sammenligning var der 564 asylansøgere i april sidste år, og går man yderligere tilbage, er tendensen den samme.

Sammenholdes asyltal fra de forgangne år i april, skal man tilbage til 2011 for at finde en periode, hvor asyltallet har været lavere. Tilsvarende tendens gør sig gældende for marts måned.

Og det vækker begejstring hos Venstre.

- Siden vi overtog regeringsmagten, er vi jo røget fra en femteplads i forhold til de lande der modtager flest, til at ryge ned til omkring en 10.-plads på få måneder. Det ser jeg som et resultat af, at stramninger virker, siger Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth.

Selv om han erkender, at EU's styrkede grænser har bremset flygtningestrømmen, fastholder han, at stramninger for familiesammenføring, signalet om konfiskering af værdier og en stram asylpolitik har påvirket antallet af asylansøgere.

Trods de lave tal understreger han, at der ikke er tale om en afblæst flygtningekrise. Ifølge Marcus Knuth er der tale om et øjebliksbillede. Han forventer, at antallet af asylansøgere stiger til sommer.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, kræver flere stramninger.

- Men det undrer mig i den grad, at Venstre, samtidig med at de afviser flere asylstramninger, siger, at de forventer at asyltallet igen vil stige, siger Martin Henriksen i en skriftlig kommentar.

- Det svarer jo til, at man på Titanic vidste, at man ville sejle ind i et kæmpe isbjerg, men alligevel fastholdt kursen. Det er helt gak, og fuldstændig løsrevet fra virkeligheden.

/ritzau/

Dagens Gossip