Antallet af bandedrab forvirrer

Tre personer er døde, og 22 personer er blevet såret i 23 forskellige sager.

Sådan hedder det i Rigspolitiets skrivelse til Justitsministeriet om bande- og rockerrelateret kriminalitet i de første tre måneder i år.

Men i de politikredse, hvor drabene er sket, efterforskes kun to af drabene som bandedrab.

- Vi har indberettet et banderelateret drab på Finsensvej, oplyser vicepolitiinspektør Lau Thygesen fra Københavns Politi.

Den sag, drejer sig om drabet på den 27-årige Zaid Mohammed Al-Kayssi, som døde efter at være blevet skudt to gange på klods hold den 20. februar i år.

Hos Københavns Vestegns Politi, er der også kun ét drab, som de vil betegne som banderelateret.

- Drabet på Jonatan i Høje Gladsaxe har vi indberettet som et bandedrab, fortæller vicepolitiinspektør Carsten Jansson til Ritzau.

Den 19-årige Jonathan Taboryski blev dræbt af skud den 11. januar.

Et tredje drab på en 30-årig mand, som afgik ved døden efter flere knivstik den 13 marts, opfatter det lokale politi ikke som banderelateret.

Manden blev fundet stærkt blødende på en parkeringsplads ved Baltorpvej i Ballerup den 13. marts og døde af sine kvæstelser to dage senere.

Selvom Københavns Vestegns Politi ikke efterforsker drabet som banderelateret, har Rigspolitiet altså alligevel valgt at inkludere sagen i deres statistik.

- Han tilhørte det kriminelle miljø, selvom han ikke var i direkte relation med nogen bander, fortæller Michael Ask, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Efterforskningsstøttecenter (NEC).

- Den ligger på vippen, men vi har valgt at tage den med foreløbigt. Om en måned eller to kan jeg ikke afvise, at den måske forsvinder ud af statistikken, siger han.

Michael Ask påpeger, at sagen ikke er endeligt opklaret, og at drabet derfor er med i bandestatistikken for en sikkerheds skyld, selvom efterforskningen kan munde ud i noget andet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip