Antallet af bordeller er eksploderet i Vejle

Antallet af bordeller i Vejle er steget kraftigt, viser tal fra Sydøstjyllands Politi. Vejle er gået fra 8 til 18 bordeller på fem år. I Kolding er der derimod blevet færre bordeller. Her var der i 2013 9 styks.

På Kvindernes Internationale Kampdag i dag tager folketingsmedlem for SF,, Karina Lorentzen, atter debatten om at kriminalisere sexkøb op.

Baggrunden er, at nye tal fra politiet viser, at der er kommet flere bordeller i Sydjylland over de seneste fem år. Således er der en stigning i Sydøstjyllands Politikreds på 24 procent.

Samtidig viser politiets optegnelser, at der er tale om et erhverv næsten udelukkende besat af udenlandske kvinder fra lande som Thailand, Nigeria, Polen, Ghana, Marokko, Estland og Spanien. I Syd- og Sønderjylland er der således kun 6 ud af 32 bordeller betjent af danskere.

- Jeg afviser ikke, at der findes en enkelt lykkelig luder. Men når man ser på, hvilke lande de her kvinder kommer fra, så tror jeg på, de er drevet mere af fattigdom end sexlyst og jeg har helt ærligt svært ved at se, anden forklaring på hvorfor de strømmer hertil for at tilfredsstille sexkundernes behov. Det er en trist udvikling, siger Karina Lorentzen (SF) i en pressemeddelelse.

- Jeg mener, vi atter bør sætte en kriminalisering på dagsordenen. Det frie valg i den her branche er en illusion og vi ved fra undersøgelser, at de fleste kun er her på grund af pengene. Der er altså ikke megen romantik over prostitution, når klinikprostituerede udtrykker ønske om kameraer og sikkerhedsvagter til at sikre dem mod kundernes vold og grænseoverskridende adfærd.

Se udviklingen af bordeller på billedet nedenunder...

Seneste nyheder

Dagens.dk bringer de bedste nyheder fra Danmark og hele verden. Altid først med seneste nyt om det 112 historier eller underholdning og gossip om de kendte.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip