Antallet af døde stiger: Kolliderende tog i Italien koster 27 mennesker livet

Skrevet af admin

13/07/2016

Dagens topnyheder

Et voldsomt togsammenstød tirsdag, hvor to tog kørte frontalt ind i hinanden i det sydlige Italien, har kostet 27 mennesker livet, skriver det italienske nyhedsbureau Ansa.

Ulykken fandt sted omkring klokken 11.30 i en olivenlund i den sydøstlige Puglia-region, hvor togene kørte på en ensporet strækning mellem byerne Corato og Andria nord for kystbyen Bari.

Begge tog kom i høj fart, hvilket satte sine tydelige spor på sammenstødet, der efterlod de to tog krøllet sammen og togdele spredt ud over det tørre landskab.

Redningspersonale på stedet kunne hurtigt konstatere, at flere var døde ved ulykken.

Allerede tirsdag aften hævede myndighederne således dødstallet til 25 personer, men advarede om, at tallet kunne stige, da omkring 50 personer er hårdt sårede.

Det øde landskab, hvor kollisionen fandt sted, vanskeliggjorde dele af redningsarbejdet.

På stedet var både ambulancer og brandmænd, men også redningshelikoptere blev taget i brug.

I løbet af tirsdagen måtte sundhedsvæsnet også opfordre folk i området til at donere blod til de sårede.

Der er onsdag morgen endnu ikke kommet en officiel forklaring på ulykken. Men tirsdag skrev nyhedsbureauet AFP, at ulykken kan være indtruffet, fordi et af togene ikke ventede på at få grønt lys, før det kørte ud på enkeltsporet.

Også efterforskere mener, at der kan ligge en menneskelig fejl bag ulykken. Den italienske premierminister, Matteo Renzi, forsikrede kort efter ulykken, at man kommer til bunds i sagen.

- Vi stopper ikke, før vi finder årsagen til ulykken. Dette er tiden til at græde og til at hjælpe ofrene og de kvæstede, sagde han ifølge AFP.

Det er endnu uvist, hvor mange passagerer der var om bord på de to tog. Det er primært studerende og pendlere, som bruger togene på den pågældende strækning.

Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice er der ikke noget, der tyder på, at der var danskere involveret i togulykken.

/ritzau/