Antallet af dødsofre i Orlando er nedjusteret til 49

Myndighederne i Orlando siger, at antallet af dødsofre ved skudmassakren i en natklub søndag er blevet nedjusteret fra 50 til 49.

Samtidig kritiserer den republikanske præsidentkandidat Donald Trump det muslimske samfund i USA for ikke at have fortalt myndighederne om den 29-årige gerningsmand, Omar Mateen.

- Ud over de 49 er gerningsmanden dræbt. Ham tæller vi ikke med blandt ofrene, siger FBI's specialagent Paul Wysopal til nyhedsbureauet AFP.

Mindst 53 blev såret ved det værste masseskyderi i USA's nyere historie.

Republikaneren Trump siger mandag til CNN, at nogen i det muslimske samfund har kendt til Mateen og vidst, at han udgjorde en fare for det øvrige samfund.

- Man vil finde ud af, at mange folk kendte ham og har mærket, at han var skør i bolden - ja, at noget som det her kunne ske, mener Trump.

- Folk, der kendte ham, som hans ekskone eller andre mennesker, de meldte ham ikke. Af en eller anden grund fortæller det muslimske samfund ikke om folk som dem.

- Vi er nødt til at se på moskeerne. Og vi er nødt til at se på samfundsgruppen. Og tro mig, dette samfund kender de folk, som har potentialet til at gå amok, siger han.

Massakren skete ved en event natten til søndag, hvor Pulse, der betegner sig selv som "the hottest gay bar" i Orlandos centrum, havde inviteret til fest med "Latin flavor".

Skyderiet begyndte omkring klokken 02 lokal tid, da homo-natklubben skulle til at lukke.

- Der var et skyderi uden for natklubben, hvor en politimand besvarede ilden. Derefter løb gerningsmanden ind i natklubben, hvor der opstod en gidselsituation, sagde politidirektøren i byen, John Mina, søndag.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip