Antallet af dræbte i Syrien er over 120.000

Ved udgangen af oktober steg antallet af dræbte i den to år lange borgerkrig i Syrien til over 120.000 mennesker, siger aktivister i eksilgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

– Vi har dokumenteret drab på 120.296 personer siden revolutionens begyndelse i marts 2011, hedder det i en erklæring fra gruppen, der har hovedkvarter i London.

Ifølge gruppen er antallet af dræbte blandt tilhængere af præsident Bashar al-Assads regime 48.880. Antallet af dræbte på oprørernes side er sat til 25.699.

Antallet af dræbte civile opgives til 42.495 - heriblandt er 6365 børn. Dertil kommer 2772 ofre, som ikke er identificeret som tilhørende civile, oprørere eller regeringsstyrker.

Syrian Observatory for Human Rights baserer sine tal på oplysninger fra aktivister, læger og advokater over hele Syrien. Tallene kan ikke kontrolleres og er ikke bekræftet af uafhængige kilder.

Blandt loyalisterne var 29.954 soldater fra hæren, mens 18.678 var medlemmer af enten folkekomitéer eller den paramilitær Nationale Forsvarsstyrke.

Andre 187 var medlemmer af Libanons magtfulde shiamuslimske Hizbollah, som støtter Assad.

Blandt de forsvundne er over "10.000 anholdte og savnede i regimets fængsler" samt over 3000 soldater, der er fanger hos oprørerne, siger Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Hundredvis af civile er samtidig blevet kidnappet.

Den syriske konflikt begyndte, da fredelige demonstranter krævede demokratiske reformer og regimet svarede igen med en brutal magtanvendelse.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip