Antallet af fyringer er det laveste siden 2007

Skrevet af admin

18/08/2014

Mest læste i dag

Noget tyder på, at det danske arbejdsmarked har det godt. Antallet af varslede fyringer er nemlig det laveste siden 2007, antallet af ledige job stiger, og ledigheden ligger stabilt omkring 6,5 procent.

Det skriver Politiken mandag.

Fyringsantallet er det laveste, siden krisen begyndte, og chefanalytiker Erik Bjørsted fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd taler om "overraskende gode tal fra arbejdsmarkedet."

- De første syv måneder af i år blev der varslet 3813 fyringer, og det er et pænt fald fra de 5942 sidste år på samme tid. Vi skal helt tilbage til 2007, altså før krisen, for at finde et lavere tal.

- Dengang var det 2553, og man skal huske, at man aldrig kommer ned på nul fyringer. Selv når økonomien går allerbedst, lukker og åbner firmaer. Så de nye tal er virkelig positive, siger han til Politiken.

Erik Bjørsted har også noteret sig, at både Jobnet og Jobindex har kurver med en samlet opadgående tendens, "så meget tyder på, at beskæftigelsen vil vokse den kommende tid".

Trods fremgangen er hverken Erik Bjørsted eller Danske Banks cheføkonom Steen Bocian rigtigt optimistiske på dansk økonomis vegne, fordi opsvinget i Europa har mistet pusten – i hvert fald i øjeblikket.

- Set fra et dansk perspektiv er opbremsningen i Europa bekymrende, og hvis ikke Europa kommer op i gear i løbet af de kommende kvartaler, så kan man godt blive bekymret på det danske opsvings vegne, siger Steen Bocian til Politiken.

/ritzau/