Antallet af gennemførte dødsstraffe falder

I 2011 blev 5.004 personer henrettet, mens 3.967 personer blev henrettet sidste år. Det viser en ny rapport fra den italienske interesseorganisation Hands off Cain, som blev offentliggjort fredag.

Selv om Kina stadig suverænt topper listen over lande, der straffer med døden, skyldes det betydelige fald i eksekverede dødsstraffe faktisk i stor udstrækning Kina, hvor antallet af henrettelser faldt fra omkring 4.000 til cirka 3.000 på bare et år, fremgår det af rapporten.

Kina bliver efterfulgt af Iran, der har foretaget 580 henrettelser i 2012, og Irak, hvor antallet af eksekverede dødsstraffe næsten fordobledes i løbet af sidste år til 129.

Rapporten blev offentliggjort af den italienske udenrigsminister, Emma Bonino, og selv om hun opfatter udviklingen som positiv, er der bekymring over et sigende antal »liberale, demokratiske lande«, som har indført dødsstraf:

»Lande, der går baglæns, i stedet for at gå fremad, er det, der bekymrer os mest,« sagde udenrigsminister Emma Bonino.

Blandt de »demokratiske, liberale« lande var det i 2011 kun USA og Taiwan, som udførte dødsstraf, men i 2012 har både Japan, Botswana og Indien genindført strafformen. I 2013 har parlamentet i Indonesien også indført dødsstraf.

I alt er antallet af lande, som forbyder dødsstraf, steget fra 155 til 158.

BNB

Dagens Gossip