Antallet af konkurser falder i byggebranchen

Selvom det samlede antal konkurser er steget i 3. kvartal i år, er der positive tendenser at spore i bygge- og anlægsbranchen.

Her oplever man nemlig, at antallet af konkurser er faldet med 43 procent i forhold til 1. kvartal i 2010. Det betyder, at antallet af konkurser er tilbage på samme niveau som ved krisens begyndelse omkring 3. kvartal i 2008. Det skriver Foreningen Danske Revisorer i en pressemeddelelse.

- Selvom tallene skal fortolkes med forsigtighed, kan den seneste udvikling i den konjunkturfølsomme bygge- og anlægssektor være en svag indikation på en ændring i byggesektoren. En anden positiv indikator er, at de seneste tre måneders omsætningstal for bygge- og anlægssektoren viser en vækst på fem procent i forhold til samme periode i 2011, siger Kent Nielsen, der er direktør i eStatistik.

Men når de positive briller har været brugt, at der stadig grund til at hænge lidt med mundvigen - for det, at antallet af konkurser generelt er stigende, kan være et skidt forvarsel, mener Erhvervspolitisk direktør i FSR - danske revisorer.

- Det er bekymrende, at vi nu igen ser at antallet af konkurser stiger. Desværre er der ikke noget, der tyder på, at udviklingen for alvor er vendt. Virksomhederne er fortsat pressede på økonomien og det er fortsat svært ved at få adgang til finansiering, siger Tom Vile Jensen.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip