Antallet af konkurser fortsætter med at falde

Udviklingen i antallet af konkurser i Danmark fortsatte den positive udvikling i oktober, hvor der blev registreret et fald på 34,9 procent i forhold til samme måned sidste år. Det viser tal fra analysevirksomheden Experian.

Den positive udvikling i oktober følger udviklingen fra september, hvor der blev registreret et fald på 32 procent i forhold til september i 2014. Det er en god nyhed for dansk økonomi.

Det vurderer Jens Hjarsbech, der er økonom i Dansk Erhverv.

- Konkurstallene er bestemt en god nyhed. Især fordi vi så det samme for en måned siden, hvilket jo viser, at faldet ikke bare er en enlig svale.

- At faldet er bredt fordelt på næsten alle landets regioner og brancher peger på en robust udvikling, siger Jens Hjarsbech i en kommentar.

I faktiske tal gik 328 virksomheder konkurs i oktober mod 504 konkurser i oktober i fjor.

Fra november 2014 til oktober 2015 er faldet i konkurserne på landsplan dog på 2,3 procent.

- De to seneste måneders fald har trukket det samlede antal konkurser de seneste 12 måneder ned under antallet for et år siden. Det er endnu en god nyhed.

- Her er udviklingen dog noget mindre bredt fordelt og drives stort set udelukkende af virksomhederne i hovedstaden. Hvis vi virkelig skal se en øget vækst i dansk økonomi, skal konkursfaldet fortsætte med at brede sig til hele landet, vurderer Jens Hjarsbech.

Selvom den positive udvikling fortsætter, er der dog fortsat kun udsigt til en moderat vækst i de kommende år, forudser økonomen fra Dansk Erhverv.

- Forbrugerne holder stadig på pengene, og det samme gør virksomhederne, så investeringerne udvikler sig stadig trægt. Og endelig er vækstudsigterne i Kina og Europa begrænsede, så vi ser ikke noget stort eksportboom foran os, forudser Jens Hjarsbech.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip