Antallet af konkurser stiger eksplosivt

Nu var sårene efter finanskrisens rasen så småt begyndt at hele, men konkurstallene for oktober viser andre takter. Efter måneder med fald steg antallet af konkurser i oktober med 44 procent sammenlignet med september.

Oktober er normalt kendetegnet ved et relativt højt antal konkurser sammenlignet med resten af året. Men selv sammenlignet med oktober sidste år var stigningen på syv procent, viser tal fra kreditvurderingsbureauet Bisnode Credit.

Ifølge tal fra analysevirksomheden Experian måtte 538 virksomheder dreje nøglen om.

- Efter fire måneder med fald, ser vi i oktober en lille stigning. Men vi vil se tendensen lidt an, før vi konkluderer, at konkursniveauet igen er på vej i den gale retning, siger Experian-direktør Frank Papsø.

Martin Stabell, specialist hos Bisnode Credit, er skuffet over udviklingen.

- I oktober er udviklingen gået i retning af en markant stigning i antallet af konkurser. Det vidner om, at det økonomiske opsving, som, vi i flere måneder mente, var på vej, måske ikke er så nagelfast som forventet, siger Martin Stabell.

Ifølge Experians tal er der stor forskel på, hvilke regioner der er ramt hårdest. Selvom Bornholm fører an med en stigning på 200 procent, så er der kun tale om en fremgang fra en til tre konkurser i oktober.

Regionen med de fleste konkurser er Region Hovedstaden, hvor antallet af konkurser er steget med 33,6 procent til 290.

- Antallet af konkurser har længe ligget på et forholdsvis højt niveau, men givet de mange positive nøgletal for dansk økonomi, kunne man håbe på, at det ville falde, siger cheføkonom Michael Stæhr, cheføkonom i Dansk Erhverv.

Det er især i finanssektoren, at det ser skidt ud. Her viser Bisnodes tal, at der var 50 procent flere konkurser i oktober i år sammenlignet med samme måned sidste år. Branchen havde således 19 konkurser flere i oktober i år i forhold til oktober 2012.

Det er det højeste antal konkurser i branchen observeret i oktober de seneste fem år. Modsat finanssektoren var der fald i antallet af konkurser i oktober i blandt andet bygge- og anlægsbranchen, engroshandlen og detailhandlen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip