Antallet af økologiske spisesteder boomer

Nu har antallet af kantiner, restauranter, institutioner og lignende, som har mærket i enten guld, sølv eller bronze, rundet 500. Den milepæl skaber noget nær jubel i Økologisk Landsforening.

»Det er en helt vildt positiv udvikling, som er med til at fremme udviklingen af økologi, og som gavner både køkkenpersonalet og de spisende så vel som vores grundvand, naturen og dyrene,« siger projektleder Dorthe Kloppenborg i en pressemeddelelse.

Hun rådgiver køkkener i forbindelse med omlægning til økologi, og det er hendes erfaring, at flere og flere køkkener har opdaget, at Det Økologiske Spisemærke kan være med til at signalere ansvarlighed og give plus på bundlinjen.

»Danskerne er verdensmestre i at købe økologisk, og interessen for økologi gælder i stigende grad også, når vi går ud og spiser eller ved frokosten i kantiner rundt om på vores arbejdspladser. Det er Det Økologiske Spisemærkes hurtige udbredelse et synligt bevis på,« siger Dorthe Kloppenborg.

Listen over spisesteder med Det Økologiske Spisemærke er fortsat domineret af kantiner og institutioner som børnehaver og vuggestuer, men inden for det seneste halve år er den blandt andet blevet udvidet med det første hospitalskøkken og den første Michelin-restaurant samt en stribe offentlige køkkener.

Dagens Gossip