Anti doping-chef: Super ærgerlig Fuentes-dom

Dommeren i sagen har besluttet, at materialet skal destrueres, og anti doping-myndighederne får dermed ikke mulighed for at få indblik i Fuentes' kundenetværk.

Det skuffer direktør i Anti Doping Danmark, Lone Hansen.

- Det er super ærgerligt. Når der nu ligger et materiale, som sandsynligvis kan hjælpe os videre i vores arbejde og få hul på dopingproblematikken, så havde jeg håbet på, at vi havde fået videregivet materialet til videre brug.

Lone Hansen har løbende været i kontakt med det spanske anti doping-agentur, og snakkede så sent som i morges med lederen for det spanske agentur, som ventede spændt på dommen.

Årsagen til at dommeren i Operacion Puerto har valgt at afvise anmodningen fra anti doping-myndigheden er formentlig, at retssagen er en civil retssag, som er opstået siden, og at doping ikke var ulovligt i 2006, hvor materialet blev indsamlet. Derfor bliver materialet destrueret.

- De har valgt at holde materialet til den civile retssag. Det var det, jeg havde frygtet, siger Lone Hansen.

Spørgsmålet om blodposernes skæbne er opstået i løbet af Operacion Puerto, og har som sådan ikke noget med retssagen at gøre. Beslutningen kan ankes af anti doping-myndighederne. 

Lone Hansen havde håbet på, at Anti Doping Danmark via materialet i Operacion Puerto, kunne få oplysninger, som kunne hjælpe med at opklare sager af dansk interesse. Anti Doping Danmark har på baggrund af Michael Rasmussens vidneforklaring åbnet for en større efterforskning af doping i Danmark og specielt i cykelsporten.

- Sammen med andre nationer som Spanien, USA og Holland er vi gang med at lave en efterforskning, som især er rettet mod cykelsporten. Og vi ved, at Dr. Fuentes i høj grad har været involveret i cykelsporten. Og så forlyder det også, at der har været andre sportsgrene involveret, som vi ikke kender til, siger Lone Hansen.

 

Dagens Gossip