Anti Doping Danmark: Doping-tilstande værre end ventet

Anti Doping Danmark (ADD) havde forventet alvorlige afsløringer i rapporten om mulig snyd i russisk atletik, som antidopingorganisationen Wadas kommission fremlagde mandag.

Ud fra den lød anbefalingen fra Wada-kommissionen at suspendere Ruslands atletikforbund fra Det Internationale Atletik Forbund, IAAF.

- I ADD havde vi forventet alvorlige afsløringer, men rapporten viser, at tilstandene i Rusland er endnu værre, end vi i vores vildeste fantasi havde forestillet os, siger Anti Doping Danmarks direktør, Michael Ask.

- At 1417 prøver bliver destrueret, at der eksisterer et hemmeligt dopinglaboratorie, som har haft til opgave at skjule dopingmisbrug blandt russiske atleter, og at den russiske sikkerhedstjeneste FSB har været involveret i overtrædelser, viser, at ikke blot atleter, trænere og andet støttepersonale står bag det omfattende dopingmisbrug.

- Det drejer sig om sportsorganisationerne, offentlige institutioner og selve den russiske stat, fortsætter Michael Ask.

Han ser skandalesagerne som et hårdt slag mod antidopingarbejdet i al almindelighed.

- Jeg må sige, at hele den her sag er virkelig trist for antidopingarbejdet. Hvis først en stat, som har ratificeret den internationale konvention mod doping, selv begynder at tage del i svindlen, så er det jo ligegyldigt med kampen mod doping.

- Antidopingkampen skal være uafhængig – i Ruslands tilfælde har den ikke været det, lyder det fra Michael Ask.

Han sammenligner den nuværende situation med skandalerne i det tidligere Østtyskland.

- Vi skal tilbage til det systematiske dopingmisbrug i det hedengangne DDR for at blot finde noget, der ligner denne sammensværgelse mod alt det positive i idrætten.

- Dette bør få konsekvenser. Det er nu, at atletikken og IOC (Den Internationale Olympiske Komité) skal tage hånd om dette og vise, at de tager idrætten alvorligt, siger direktøren for Anti Doping Danmark.

/ritzau/

Dagens Gossip