Anti Doping Danmark: Fuentes' udtalelser frikender ikke Riis

- Jeg kender ikke Bjarne Riis personligt. Jeg ved selvfølgelig, hvem han er fra billeder og så videre, men jeg aldrig haft noget med ham at gøre, sagde Fuentes til sporten.tv2.dk foran den retsbygning, hvor den spanske læge kan ende med at modtage en fængselsdom for at have forbrudt sig mod folkesundheden.

Men ifølge Anti Doping Danmark skal man passe på med at frikende Bjarne Riis' rolle i doping-sagen Operation Puerto på grund af Fuentes' udtalelse.

- Det kan vi ikke rigtig forholde os til. Jeg kan bare se, Fuentes er en presset mand, der står til en fængselsdom, siger Lone Hansen, direktør i Anti Doping Danmark.

Så Fuentes kan have forskellige motiver til at sige, som han gjorde?

- Det er jo det. Men jeg kan kun gætte ligesom alle andre.

Men det ændrer ikke noget i forhold til jeres efterretningsarbejde af Riis?

- Ikke det, at han går ud og siger, som han gjorde til nogle af medierne.

Lone Hansen fortæller videre, at man lige nu arbejder tæt sammen med de spanske anti doping-myndigheder, der har givet Anti Doping Danmark direkte adgang til alle oplysninger vedrørende danske aktører.

- Lige så snart den civile retssag mod Fuentes er afsluttet (efter planen sker det d. 9. april.red.), så får de (den spanske anti doping-organisation.red.) så meget information fra retssagen som overhovedet muligt. De arbejder lige nu på, hvor meget de kan få af dokumenter. Der vil vi efterfølgende gå ind og kigge på Fuentes-sagen med sportens øjne, siger Lone Hansen og tilføjer:

- Så der kommer et efterspil, efter sagen bliver lukket d. 9. april.

Kontakter de jer, hvis de får oplysninger om danske ryttere?

- Ja, de ikke bare kontakter os. Vi har mødeaftaler.

Har I selv været i kontakt med Riis?

- Det kan jeg ikke udtale mig om i forhold til efterretningsarbejdet.

 

 

 

Dagens Gossip