Anti Doping Danmark roser para-udelukkelse af Rusland

Den Internationale Paralympiske Komité (IPC) valgte søndag at udelukke Rusland fra næste måneds para-OL, da en rapport har konkluderet, at den russiske stat har været involveret i et omfattende dopingprogram samt svindel med positive prøver.

Anti Doping Danmark bakker om beslutningen.

- McLaren-rapporten viste, at også para-idrætten var involveret i det statslige russiske dopingsystem, og IPC sender et kraftigt signal om, at organiseret snyd ikke betaler sig i deres regi, samt at organisationen ønsker at tilgodese de mange rene atleter fra de øvrige nationer.

- Et signal vi hos Anti Doping Danmark også gerne havde set i tilfældet med IOC, siger Michael Ask, direktør i Anti Doping Danmark, i en pressemeddelelse.

Han henviser til, at Den Internationale Olympiske Komité (IOC) lod det være op til specialforbundene, om de russiske atleter skulle have lov til at være med ved det igangværende OL.

- IPC har i beslutningen om udelukkelse vægtet, at Rusland ikke har levet op til organisationens antidopingforpligtelse.

- Det viser, at IPC er rede til ikke alene at arbejde for troværdigheden i sin organisation, men også for troværdigheden i antidopingarbejdet inden for para-idrætten, siger Michael Ask.

Den Russiske Paralympiske Komité har fortsat mulighed for at appellere beslutningen til den internationale voldgiftsret i sporten, CAS.

De paralympiske lege finder sted fra 7. til 18. september.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip