Anti Doping Danmark roser para-udelukkelse af Rusland

Den Internationale Paralympiske Komité (IPC) valgte søndag at udelukke Rusland fra næste måneds para-OL, da en rapport har konkluderet, at den russiske stat har været involveret i et omfattende dopingprogram samt svindel med positive prøver.

Anti Doping Danmark bakker om beslutningen.

- McLaren-rapporten viste, at også para-idrætten var involveret i det statslige russiske dopingsystem, og IPC sender et kraftigt signal om, at organiseret snyd ikke betaler sig i deres regi, samt at organisationen ønsker at tilgodese de mange rene atleter fra de øvrige nationer.

- Et signal vi hos Anti Doping Danmark også gerne havde set i tilfældet med IOC, siger Michael Ask, direktør i Anti Doping Danmark, i en pressemeddelelse.

Han henviser til, at Den Internationale Olympiske Komité (IOC) lod det være op til specialforbundene, om de russiske atleter skulle have lov til at være med ved det igangværende OL.

- IPC har i beslutningen om udelukkelse vægtet, at Rusland ikke har levet op til organisationens antidopingforpligtelse.

- Det viser, at IPC er rede til ikke alene at arbejde for troværdigheden i sin organisation, men også for troværdigheden i antidopingarbejdet inden for para-idrætten, siger Michael Ask.

Den Russiske Paralympiske Komité har fortsat mulighed for at appellere beslutningen til den internationale voldgiftsret i sporten, CAS.

De paralympiske lege finder sted fra 7. til 18. september.

/ritzau/

Dagens Gossip