Anti Doping Danmark støtter OL-udelukkelse af Rusland

Skrevet af admin

17/11/2015

Mest læste i dag

Den internationale antidopingorganisation Inado er efter et møde i Colorado Springs i USA kommet med en række anbefalinger til Den Internationale Olympiske Komité (IOC), Det Internationale Antidopingagentur (Wada) og Det Internationale Atletikforbund (IAAF).

Det sker med baggrund i den seneste tids dopingafsløringer i russisk atletik.

Anti Doping Danmark, der er en af de i alt 53 nationale antidopingorganisationer i Inado, bakker op om anbefalingerne, herunder at udelukke Rusland fra atletikkonkurrencerne ved OL i Rio næste år.

- ADD støtter fuldt ud op om Inados anbefalinger, hvoraf den alvorligste er en anbefaling om, at russiske atletikudøvere udelukkes fra OL 2016 i Rio, siger Michael Ask Hansen, der er direktør i Anti Doping Danmark, i en pressemeddelelse.

- Med Wadas uafhængige kommissions rapport har der vist sig et organiseret dopingregime i russisk atletik, der efter alt at dømme rækker højt op i det russiske politiske system.

- Derfor er det ikke realistisk at tro på, at hverken russisk atletik eller det russiske antidopingarbejde kan genvinde sin troværdighed med den korte tid, der er til OL, siger han.

Anti Doping Danmark har foreslået Inados bestyrelse, at Rusland midlertidigt skal suspendere sit medlemskab af organisationen.

Det skal ske, indtil Wada beslutter, at antidopingarbejdet i Rusland fungerer i henhold til Wadas regelsæt.

/ritzau/