Anton var ikke lige så heldig som hunden Thor

I april sidste år blev den dejlige familie labrador Anton forskrækket af en anden hund, imens han cyklede med hans ejer. En lille hund styrtede ud på vejen, og forskrækkede Anton. De to hundes korte klammeri resulterede i et sår på den lille hund, vis ejer meldte episoden til politiet, som kort efter konfiskerede Anton.

Den mandag, hvor dommen over Anton blev afsagt, måtte hans ejere hente deres to børn fra skole, så de i fællesskab kunne sige farvel til deres familiemedlem Anton.

Inden den skæbnesvangre dag havde Anton aldrig bidt nogen, hverken mennesker eller andre dyr. Før dommen til aflivning, blev han heller aldrig adfærdsvurderet, fordi den mulighed er blevet fjernet fra lovgivningen.

Fordi der ikke længere mulighed for at adfærdsvurdere hunde, er det politifolk eller jurister, som skal afgøre hundens skæbne, uden aldrig at have mødt det kæledyr, vis liv hviler i deres hænder.

- Vi føler os magtesløse. Ikke hørt. Uretfærdigt behandlet. Vi er vrede over at Anton aldrig blev adfærdstestet, så vi kunne overbevise politiet om, at han var en god hund. Selv politimændene, som var her for at hente ham, noterede, at der ikke var noget galt, da de var her, men også det valgte politiet at sidde overhørigt, fortæller Antons ejer, Charlotte Laursen til Ritzau.

Hos Dyreværnet har man utroligt mange sager, som ligner Thor-sagen. Sagen om lhasa apso-hunden Bogart er særlig trist. Bogart blev nemlig frikendt for alle anklager, efter at have bidt en ældre dame foran en butik, efter hun havde trådt på hans hale. Men da Bogart blev frifundet, var han allerede aflivet til stor sorg for hans 80-årige ejer.

Dyreværnet kæmper fortsat for at få ændret hundeloven.

Dagens Gossip