Antorini garanterer: Sommerferien ligger fast

Skolebørn og folkeskolelærere kan ånde lettet op. Den gode lange sommerferie er reddet - og om nødvendigt er regeringen villig til at lade de ældste elevers årskarakterer gælde som prøvekarakter.

Det skriver Politiken onsdag.

Uanset hvor længe lockouten kommer til at vare, slår børne- og undervisningsminister Christian Antorini (S) nemlig fast, at hun ikke vil bruge sin mulighed for at udskyde sommerferien.

- Det er fastlagt via en bekendtgørelse, og jeg har ikke nogen planer om at flytte eller udskyde sommerferien, siger Christine Antorini til Politiken.

Den relevante bekendtgørelse fra 2011 slår fast, at første dag i skoleferien 2013 er lørdag 29. juni. Samme bekendtgørelse fastslår, at de skriftlige prøver i niende klasse finder sted fra 2. til 16. maj, mens de mundtlige skal afholdes fra 3. til 26. juni.

Christine Antorini vil ikke udelukke, at det kan blive nødvendigt helt at aflyse prøverne og i stedet lade elevernes årskarakterer gælde som eksamenskarakter.

- I allersidste konsekvens kan man være nødt til at gøre standpunktskarakteren til prøvekarakter. Det er den allersidste udvej, for forhåbentlig er det muligt at give eleverne den kompenserende undervisning, de skal have.

- Vi ved jo ikke, hvad der sker her videre frem nu, men eleverne skal vide, at de ikke bliver forhindret i at gennemføre en uddannelse efter folkeskolen. De får et afgangsbevis, siger ministeren til Politiken.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip