Antorini: Ingen bliver forsinkede på grund af lockout

Det forsikrer børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) på dagen, hvor lockouten af landets lærere for alvor er trådt i kraft.

»Jeg kan godt forstå, at eleverne er bekymrede, men det er sådan, at de kan være sikre på, at de ender med at få deres afgangsbevis, og at de ikke vil blive forhindrede i forhold til videreuddannelse,« siger hun.

Garantien fra ministeren kommer på trods af, at det endnu er uvist, hvor længe lockouten vil vare, men i Ministeriet for Børn og Unge er man i tæt dialog med skolerne for at sikre, at alle kan komme til eksamen.

»Det er meget forskelligt, hvornår man går til eksamen, og heldigvis har vi allerede i dag hørt flere skoleledere sige, at de nok skal sikre, at der kommer den kompenserende undervisning, så de ender med at få deres afgangsbevis,« siger hun.

Flere peger på et regeringsindgreb som den eneste mulige vej ud af konflikten, men det vil Christine Antorini ikke spekulere i på nuværende tidspunkt.

»Jeg synes simpelthen ikke, at tiden er inde til at spekulere i et regeringsindgreb,« siger hun.

»Det her handler om, at det desværre ikke er lykkedes kommunerne og Danmarks Lærerforening at komme til enighed, og at det er endt i en konflikt. Sådan er det på det danske arbejdsmarked, så må vi se, hvad der sker, og så kan det være, at de vender tilbage til forhandlingsbordet. Det, vi kan gøre her og nu, er at være i en tæt dialog med skolerne,« siger hun.

Dagens Gossip