Antorini roser donation til folkeskolen

Undervisningsminister Christine Antorini (S) kalder det et »vigtigt signal«, at A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal donerer en milliard kroner til folkeskolen.

Fonden offentliggjorde torsdag den store pengegave, der skal gå til opkvalificering og efteruddannelse af undervisere og skoleledere.

»Det er et utroligt vigtigt signal, at fonden vil være med til at støtte folkeskolen. Der er ingen tvivl om, at donationen vil være med til at understøtte arbejdet med at skabe en endnu bedre folkeskole, som for alvor tager fart fra skolestart næste år,« siger undervisningsminister Christine Antorini i en pressemeddelelse.

I 2014 er det også 200-året for undervisningspligtens indførelse, der fejres med en række begivenheder under overskriften »Vi skaber skolen – Skolen skaber os«.

»Jeg er glad for, at fonden med donationen også ønsker at markere 200-året for undervisningspligtens indførelse i Danmark. Det er en rigtig god lejlighed til at sætte ekstra fokus på det vigtige i en god skolegang for alle vores børn. Jeg glæder mig til at høre mere om arbejdet med de projekter, der vil blive skabt af denne donation,« siger Christine Antorini.

Dagens Gossip