Antorini: To ud af tre skal gennemføre

Det kan få konsekvenser for byggeriet og produktionen i Danmark, hvis ikke flere unge søger ind og gennemføre en uddannelse på landets erhvervsskoler.

Sådan lyder det fra undervisningsminister Christine Antorini (S) ved fremlæggelse af regeringens udspil til en reform af erhvervsuddannelserne.

- Hvis ikke vi får flere unge til at vælge en erhvervsfaglig uddannelse, så kommer vi til at mangle faglært arbejdskraft, siger Christine Antorini ved fremlæggelsen af reformen.

Ifølge Antorini er det et særskilt mål med reformen at få andelen af unge, der gennemfører en erhvervsuddannelse, til at stige. Fra 52 procent i dag til 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025, fremgår det af regeringens udspil til erhvervsskolereformen.

Regeringen vil gøre det mere attraktivt at søge ind på erhvervsskolerne og samtidig sikre, at flere unge gennemfører, når de først er startet på uddannelsen:

For at højne kvaliteten i uddannelsen foreslår regeringen i sit udspil, at eleverne skal have flere timer sammen med deres lærere. Fra 2015 skal eleverne mindst have 25 timer om ugen stigende til 26 i 2016.

Samtidig skal der indføres adgangskrav til både erhvervsuddannelser og gymnasial uddannelse. Eleverne skal have mindst 02 i dansk og matematik ved afgangsprøven i 9. eller 10. klasse.

- Vi vil skabe erhvervsuddannelser med et højt fagligt niveau og et attraktivt socialt miljø. Det skal gøre dem til førstevalg for mange flere unge, siger Christine Antorini.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip