Antorini vil se på inklusion efter V-krav

Skrevet af admin

01/06/2015

Dagens topnyheder

Undervisningsminister Christine Antorini (S) er klar til at se på inklusion af elever med særlige behov i folkeskolen. Venstre mener, at inklusion er gået for vidt siden 2012 og kræver et "serviceeftersyn".

- Venstre bakker heldigvis op om målsætningen. Det er utrolig godt, at børnene får lov til at blive hos deres kammerater. Selvfølgelig med den nødvendige støtte. Vi følger det meget tæt og vil gerne følge det endnu tættere, siger Christine Antorini.

Hun henviser til, at regeringen med SF og Enhedslisten har afsat flere penge til at støtte inklusion i kommuner, hvor det halter.

Inklusion blev indført, fordi en tredjedel af folkeskolens budget gik til få børn i specialundervisning.

- Nogle kommuner har måske gjort det for hurtigt. Uden at de har klædt lærerne og pædagogerne på til at kunne give den fornødne undervisning og de tilbud, der skal til. Der er heldigvis også mange steder, hvor det går virkelig godt, siger Christine Antorini.

En stor undersøgelse viser, at eleverne trives i inklusion, uanset om de har brug for ekstra støtte eller ej. Hvis der er problemer, er der et korps af læringskonsulenter, påpeger undervisningsministeren.

- Det er dygtige lærere og pædagoger, der har speciale i, hvordan man arbejder med inklusion. De kommer ud og rådgiver i kommuner og i skoler. Men vi vil meget gerne undersøge det endnu tættere sammen med Venstre, siger Christine Antorini.

Andreas Rasch-Christensen, der er forsknings- og udviklingschef ved VIA University College, forklarer, at det kun er undersøgt, hvordan inklusionen påvirker elevernes trivsel.

- Den undersøgelse peger på, at det ikke har påvirket trivslen negativt. Det, man mangler at undersøge - og det er jo det ultimative mål - er, hvorvidt de lærer mere, siger han.

Venstre vil give en milliard kroner til sit børne- og ungeudspil i 2016-2020. Pengene finder partiet dels i satspuljen, dels på ulandsbistanden.

/ritzau/