AP: Knap 50 dræbt ved selvmordsangreb i lufthavn i Istanbul

Dødstallet efter angrebet i Atatürk lufthavn i Istanbul er steget til "næsten 50", oplyser en højtstående tyrkisk embedsmand til AP, skriver nyhedsbureauet på Twitter. Oplysningen om det høje dødstal er ikke bekræftet af navngivne myndighedskilder.

Hospitalskilder siger til tv-stationen NTV, at 106 mennesker er såret.

Kort forinden havde Istanbuls guvernør, Vasip Sahin, bekræftet, at 28 mennesker er dræbt og omkring 60 andre såret. Guvernøren tilføjer, at der var tre selvmordsbombemænd om det blodige anslag.

Det privatejede nyhedsbureau Dogan fastsætter antallet af dræbte til 32 og skriver, at der er to politifolk blandt dødsofrene.

Tv-stationen Haberturk meldte inden da om 40 sårede, men det tal steg hurtigt til 60, hvoraf seks er alvorligt såret, skriver det statslige tyrkiske nyhedsbureau Anadolu.

Et øjenvidne siger til Reuters, at en af gerningsmændene bag angrebet skød vildt omkring sig i lufthavnsterminalen. Derpå lød der to eksplosioner, flere skud og så en tredje eksplosion, forklarer øjenvidnet.

Den tyrkiske justitsminister, Bekir Bozag, bekræftede tidligere, at der var ti dræbte og mindst 20 sårede ved to eksplosioner ved lufthavnen.

Justitsministeren kunne umiddelbart efter angrebet kun bekræfte, at der var tale om en enkelt selvmordsbombemand.

- Ifølge de oplysninger jeg har modtaget, åbnede en terrorist ild med en kalasjnikov ved indgangen til Atatürk Lufthavns internationale terminal og sprængte derpå sig selv i luften, sagde ministeren i en meddelelse til parlamentet.

Reuters citerer unavngivne embedsmænd for oplysninger om, at to personer sprængte sig selv i luften inden lufthavnens sikkerhedstjek. En anden kilde oplyser til tv-stationen CNN Türk, at tyrkisk politi skød mod de formodede selvmordsbombemænd i et forgæves forsøg på at uskadeliggøre dem, inden de detonerede deres bomber.

Et øjenvidne siger ifølge den amerikanske tv-station NBC, at han så en betjent tvinge en af gerningsmændene ned på gulvet i lufthavnen, hvorpå bombemanden udløste sine sprængstoffer. Den episode er tilsyneladende fanget af et overvågningskamera, og optagelsen er vist blandt andet på CNN.

Ifølge CNN Türks oplysninger skete eksplosionerne i ankomsthallen.

Vidner siger til tyrkiske medier, at der også er blevet skudt ved lufthavnens parkeringsplads.

Ifølge CNN Türk fragter mindst et halvt hundrede ambulancer de sårede til behandling.

Tv-billeder viser omfattende ødelæggelser og sårede mennesker, der bæres ud af bygningerne.

Øjenvidner oplyser til CNN Türk, at et stort antal taxier gik i gang med at fragte sårede væk fra stedet, umiddelbart efter at bragene havde lydt.

Ingen gruppe har endnu taget skylden for angrebet, men tyrkiske politikilder siger ifølge nyhedsbureauet Dogan, at mistanken umiddelbart retter sig mod Islamisk Stat.

En tyrkisk embedsmand siger derimod, at det er for tidligt at sige, om der er forbindelse til den yderliggående gruppe.

I de seneste måneder er sikkerheden blevet skærpet i den tyrkiske millionby efter flere bombeangreb, som enten Islamisk Stat eller militante kurdiske grupper menes at stå bag.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip