A.P. Møller donerer millioner til skuespilskole

Julen falder tidligt i år i Randers. I hvert fald har byen fået en julegave på knap otte millioner kroner til etablering af en skuespiltalentskole. Det står klart, efter at A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal har doneret 7,9 millioner kroner til projektet, som Randers Egnsteater har søgt midler til.

»Det er helt fantastisk, at Randers får den mulighed. Dette er et bevis på, at det kan betale sig at støtte vores kultur. Afkastet er, at talenter bliver udviklet. Det vil både Randers og vores omverden nyde godt af. Vi har en stor gruppe af talentfulde unge, og nu får de mulighed for at blive endnu dygtigere i samarbejde med et af vores kulturelle flagskibe, vores egnsteater,« siger borgmester Henning Jensen Nyhuus (S).

Målet med talentskolen er, at udvikle 15-årige skuespil-spirer og give dem professionelle redskaber til at søge ind på statens scenekunstuddannelser.

Teaterleder Peter Westphael understreger, at man nu vil kunne tilbyde teatertalenter i Randers de bedst mulige vilkår.

»Randers EgnsTeater ønsker, med etableringen af en teatertalentskole, at imødekomme de mange unge, som seriøst og engageret ønsker at afprøve deres talent i forhold til skuespillerhåndværket i et professionelt teatermiljø. Det har midlerne fra A.P. Møller Fonden nu muliggjort,« siger Peter Westphael.

Skolen vil blive opført som tilbygning til Randers EgnsTeaters eksisterende teaterbygning, som er et af landets største egnsteatre.

Dagens Gossip