A.P. Møller-fond giver 750 millioner til udsatte borgere

Skrevet af admin

27/04/2016

Mest læste i dag

Den A.P. Møllerske Støttefond vil i de kommende år donere 750 millioner kroner til udsatte borgere, skriver Altinget. Pengene skal udmøntes over fem til seks år og skal blandt andet bekæmpe negativ social arv.

- Danmark har et stærkt velfærdssystem, som løfter et stort ansvar. Men vi mærker også et behov for udvikling og langsigtede investeringer, hvor staten, civilsamfundet og erhvervslivet spiller endnu bedre sammen. Her kan fondens midler noget andet end de offentlige alene, siger direktøren for Den A.P. Møllerske Støttefond, Henrik Tvarnø til Altinget.

De mange millioner skal gives til tre fokusområder. De skal bruges på at få unge og voksne ind på arbejdsmarkedet, nedbryde negativ social arv og til projekter, som formår at skabe bedre fysiske rammer for de socialt udsatte i eksempelvis institutioner og socialt boligbyggeri.

Den A.P. Møllerske Støttefond giver i forvejen donationer på mellem 50 og 100 millioner kroner årligt til projekter.

Men donationen på 750 millioner til de socialt udsatte kommer foruden de årlige donationer og giver dermed fonden mulighed for at skrue op for uddelingerne i de kommende år.

Fordelingen af pengene mellem de tre fokusområder vil afhænge af, hvilke projektforslag, der kommer ind.

Til Altinget fortæller direktør Henrik Tvarnø, at fonden især lægge vægt på, at der er et varigt perspektiv i ideerne. Indsatserne skal altså gerne være så lovende, at det i sidste ende ikke kan betale sig for projekthaverne at stoppe dem.

Den A.P. Møllerske Støttefond er en lillebror-fond til den større A.P. Møller Fonden.

Det er A.P. Møller Fonden, der tidligere har doneret store beløb til den danske folkeskole og har finansieret operahuset.

/ritzau/