A.P. Møller - Mærsk kaster milliarder i marokkansk havn

A. P. Møller - Mærsk investerer markant i havnen i den marokkanske by Tangier, som selskabet allerede driver en del af. Det skriver A.P. Møller - Mærsk i en pressemeddelelse.

Samlet vil det lyseblå konglomerat, mere specifikt havnedivisionen APM Terminals, investere 758 millioner dollar - fem milliarder kroner - i havnen.

- Dagens annoncering viser vores stærke dedikation til at investere i handel og forbedre forsyningskæderne i den vestlige del af Middelhavet.

- APM Terminals vil bibringe vigtig innovation og fremtidig kapacitet til en at verdens mest strategiske sejlruter, Gibraltarstrædet, skriver administrerende direktør for APM Terminals, Kim Fejfer.

APM Terminals driver allerede en del af havnen i Tangier, der ligger på den afrikanske kyst op mod Spanien. Her håndterede APM Terminals 1,7 millioner containere i 2015.

Den nye udbygning vil lægge yderligere to kilometer kaj til havnen og have et højteknologisk, automatiseret anlæg.

Samlet er det planen, at det nye havneanlæg skal kunne håndtere fem millioner containere om året, når det efter planen står færdigt i 2019.

APM Terminals opererede ved udgangen af 2015 63 havne verden over og håndterede samlet 36 millioner containere.

Det gav en omsætning på 4,2 milliarder dollar og et resultat på 654 millioner dollar

Tangier er en ældgammel havneby, der blev grundlagt af Karthago i det femte århundrede.

Byen har været en vigtig havn siden da, hvor den har været under henholdsvis romersk, vandalsk, arabisk og marokkansk kontrol.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip