A.P. Møller - Mærsk skifter topchefen ud

Olie- og rederigianten A.P. Møller - Mærsk skifter ud i toppen efter næsten ti år med den samme mand bag ved roret.

A.P. Møller - Mærsk har udnævnt Søren Skou som ny administrerende direktør for Mærsk Gruppen. Han erstatter Nils Smedegaard Andersen, som forlader olie- og rederigiganten, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen.

Søren Skou har hidtil været øverste direktør hos Maersk Line. Udskiftningen i toppen sker allerede 1. juli, lyder det i meddelelsen.

- Mærsk Gruppen har siden 2008 med succes været igennem en fase med operationelleforbedringer i alle forretningsområder, og resultaterne er i den øverste kvartil i de fleste af vores forretningsenheder.

- For at styrke den position har bestyrelsen i dag initieret en proces med det formål at udvikle Gruppens strategiske muligheder yderligere, lyder det.

Nils Smedegaard Andersen har været administrerende direktør i A.P. Møller - Mærsk siden 2007. Han kom til Mærsk i 2005 som medlem af bestyrelsen.

Bestyrelsesformand i A.P. Møller–Mærsk, Michael Pram Rasmussen, takker Nils Smedegaard Andersen for især at have skabt resultater i forhold til international vækst samt styrkelsen af kundefokus og konkurrenceevnen i forretningsenhederne.

Han får også tak for sin indsats for at øge gennemsigtighed og kommunikation med koncernens interessenter.

- Nils Smedegaard Andersen har været en drivkraft i opbygningen af et fokuseret oglean globalt konglomerat af fem kerneforretninger inden for shipping, logistik og energi, lyder det.

Søren Skou blev ansat i A.P. Møller - Mærsk i 1983 og har været medlem af direktionen siden 2006. I 2012 blev han administrerende direktør for Maersk Line. Den stilling skal han fortsat varetage.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip