A.P. Møller - Mærsk skifter topchefen ud

Olie- og rederigianten A.P. Møller - Mærsk skifter ud i toppen efter næsten ti år med den samme mand bag ved roret.

A.P. Møller - Mærsk har udnævnt Søren Skou som ny administrerende direktør for Mærsk Gruppen. Han erstatter Nils Smedegaard Andersen, som forlader olie- og rederigiganten, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen.

Søren Skou har hidtil været øverste direktør hos Maersk Line. Udskiftningen i toppen sker allerede 1. juli, lyder det i meddelelsen.

- Mærsk Gruppen har siden 2008 med succes været igennem en fase med operationelleforbedringer i alle forretningsområder, og resultaterne er i den øverste kvartil i de fleste af vores forretningsenheder.

- For at styrke den position har bestyrelsen i dag initieret en proces med det formål at udvikle Gruppens strategiske muligheder yderligere, lyder det.

Nils Smedegaard Andersen har været administrerende direktør i A.P. Møller - Mærsk siden 2007. Han kom til Mærsk i 2005 som medlem af bestyrelsen.

Bestyrelsesformand i A.P. Møller–Mærsk, Michael Pram Rasmussen, takker Nils Smedegaard Andersen for især at have skabt resultater i forhold til international vækst samt styrkelsen af kundefokus og konkurrenceevnen i forretningsenhederne.

Han får også tak for sin indsats for at øge gennemsigtighed og kommunikation med koncernens interessenter.

- Nils Smedegaard Andersen har været en drivkraft i opbygningen af et fokuseret oglean globalt konglomerat af fem kerneforretninger inden for shipping, logistik og energi, lyder det.

Søren Skou blev ansat i A.P. Møller - Mærsk i 1983 og har været medlem af direktionen siden 2006. I 2012 blev han administrerende direktør for Maersk Line. Den stilling skal han fortsat varetage.

/ritzau/

Dagens Gossip