AP Pension skærer i pengene til pensionister

Godt 2100 pensionerede bank- og sparekasseansatte fik tirsdag et kedeligt brev med besked om, at de i gennemsnit får 645 kroner mindre at leve for om måneden i 2014.

Og der er risiko for, at pensionen reduceres igen i 2015. De rammes af, at pensionsselskaberne kan skære i udbetalingerne til pensionister, hvis opsparing står i markedsrente.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

Dermed har de tidligere bankfolk fået en forsmag på det, som de kommende år kan ramme pensionister i stor stil.

- Færre penge i udbetalt pension fra det ene år til det andet er en risiko, som mange danskere løber fremover. Vi lever længere og længere, så opsparingen skal slå til i længere tid.

- Og det slår direkte igennem på pensionen til de mange danskere, som sparer op i markedsrente, siger Søren Andersen, direktionsmedlem i pensionsmæglerselskabet Willis.

Flere hundredetusinde danskere har mistet deres rentegarantier de seneste år. De har enten selv valgt eller er blevet flyttet over i markedsrente.

Her er friere mulighed for at investere, men udviklingen i afkast og levealder slår direkte igennem på kontoen og dermed på pensionsudbetalingerne.

De kommende pensionister bærer selv hele risikoen.

- For de fleste er det en god idé at spare op i markedsrente, hvor der er mulighed for at tage en højere investeringsrisiko i de unge år og dermed forhåbentlig opnå en højere pension.

- Men det betyder, at et dårligt investeringsår eller ændrede levevilkår kan påvirke pensionen undervejs. Og det tror jeg vil komme som et chok for mange, vurderer Søren Andersen overfor avisen.

/ritzau/

Dagens Gossip