Apollo fastholder rejser til ferieby trods britisk forbud

Flere britiske flyselskaber har indstillet alle rejser til og fra Sharm el-Sheikh i Egypten, men hos det danske flyselskab Apollo Rejser holder man fast i at flyve dertil.

Selskabet holder sig nemlig til Udenrigsministeriets rejsevejledning, som "fraråder alle rejser til Sinai-halvøen med undtagelse af Sharm el-Sheikh."

- Som det ser ud lige nu, har vi ingen planer om at ændre det. Hvis Udenrigsministeriet ændrer deres rejsevejledning i løbet af dagen, så korrigerer vi det. Og så kan vores kunder frit afbestille eller ombooke deres rejse, siger kommunikationschef i Apollo Rejser Glenn Bisgaard til Ritzau.

Lige nu har flyselskabet 129 gæster dernede, som skal rejse hjem i weekenden, mens omkring 34 gæster ud af 50 pladser har booket plads med afrejse lørdag, siger kommunikationschefen.

- Vi har mange gengangere, der rejser til Sharm el-Sheikh, og mange af dem bestiller ikke lang tid i forvejen. De følger ofte situationen tæt, før de vælger, om de skal dertil eller ej.

Det er den britiske udenrigsminister, Philip Hammond, der har besluttet, at ingen fly i Storbritannien foreløbig skal sætte kurs mod lufthavnen i Sharm el-Sheikh, og at der heller ikke skal afgå britiske fly fra feriebyen.

Beslutningen er truffet, efter at flere efterretningskilder har antydet, at en bombe kan have forårsaget lørdagens flystyrt over Sinai-halvøen i Egypten, hvor 224 personer mistede livet.

Hos Apollo Rejser følger man situationen tæt, men følger udelukkende Udenrigsministeriets rejsevejledning. Glenn Bisgaard undrer sig dog over, at de britiske flyselskaber kun har aflyst sine flyvninger frem til 12. november.

- Det undrer mig, at det kun er for en kort periode. Det er jo ikke første gang, at sådan noget som det her sker, og så plejer indstillingerne normalt at vare omkring to måneder og ikke kun en uge.

- Sidste gang der var valg i Egypten, så var der nogle uroligheder i det centrale Kairo, og der mener jeg, at vi som branche lukkede ned for trafikken indtil den anden side af nytår.

- Men det var kun et dansk fænomen, og det her er indtil videre kun et britisk fænomen, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip