Apollo Rejser afventer meldinger fra myndighederne

Skrevet af admin

09/01/2016

Dagens topnyheder

På hotellet Bella Vista i feriebyen Hurghada i Egypten er rejseledere fra Apollo Rejser ved at tale med de mange gæster, de har indlogeret på hotellet.

Det fortæller kommunikationschef i Apollo Rejser Glenn Bisgaard.

- Vores rejseledere er i gang på hotellet for at tale med gæsterne om, hvorvidt de har lyst til at blive på hotellet, eller om de vil overflyttes til et andet hotel. Det er det, vi gør i første omgang.

- I morgen taler vi med gæsterne igen for at høre, hvordan de har det, siger han til Ritzau.

I første omgang afventer rejsebureauet meldinger fra de officielle myndigheder om situationen.

- Også fra de lokale, egyptiske myndigheder i forhold til hvad der rent faktisk er sket, og hvem der er kommet til skade. Når vi har oplysningerne, tager vi stilling til, hvad næste skridt er. Lige nu handler det om at få kontakt til gæsterne og få talt med dem, siger Glenn Bisgaard.

Siden bevæbnede mænd angreb turisthotellet, har situationen været præget af kaos og mange forskellige meldinger.

Blandt andet lød det tidligere fra rejsebureauet, at en dansker var skadet. Men hvorvidt danskeren var såret som følge af angrebet eller skadet på anden vis, vidste Apollo ikke. Glenn Bisgaard kan dog ikke bekræfte, at en dansker er kommet noget til.

- Det har været ret kaotisk. Vi kan ikke bekræfte, at en dansker er kommet til skade, men vi kan bekræfte, at der er en svensk gæst, der er kommet til skade.

- Jeg kan ikke oplyse, hvordan han er kommet til skade, om han er et direkte offer for de her gerningsmænd, eller om han er kommet til skade under tumulten. Men efter omstændighederne har han det godt på sygehuset, hvor han blev bragt til.

Spørgsmål: Hvordan er stemningen nu?

- Jeg hører, at der er ro på hotellet nu. Dem, der har oplevet situationen, er meget rystet, og der er også nogle, der har givet udtryk for, at de rigtig gerne vil hjem, siger Glenn Bisgaard.

Ifølge flere meldinger er der efter alt at dømme ingen danskere blandt de sårede efter angrebet mod hotellet Bella Vista.

/ritzau/