Apotek giver musik i stedet for piller: Denne sang hjælper mest mod smerter

Et enkelt lyt til 70'er duoen Simon & Garfunkels fløjsbløde stemmer i sangen Bridge Over Troubled Water, og du kan være smertefri. Det viser en ny undersøgelse lavet af apotekerkæden Lloyds i England, skriver telegraph.co.uk.

Her undersøgte man 1500 personer, der lever med smerter, og 41 procent fik det mærkbart bedre efter at have lyttet til musik. Især de unge har gavn af musikken. I aldersgruppen 16-24 hjalp musik hele 66 procent med smerterne.

Læs også: Nyttig viden: Disse seks fødevarer virker smertestillende

Undersøgelsen viste, at popmusik er den mest smertelindrende genre. Herefter kommer klassisk og rock/indie-musik.

Resultatet har ført til, at Lloyds vil forsøge at sælge cd'er til smertepatienter i udvalgte butikker i en prøveperiode.

Bridge Over Troubled Water var den sang, der hjalp flest ud af deres smertehelvede. Herefter fulgte Angels af Robbie Williams, Albatros af Fleetwood Mac, Candle In The Wind af Elton John og Easy af The Commodores.

Læs også: Danskerne hamstrer hovedpinepiller

Smerteforsker fra Pain Magement-centeret på universitetet i Utah, David Bradshaw, mener, at musik kan være et fint alternativ eller supplement til medicin.

- Folk med smerter bør prøve at finde aktiviteter, de kan engagere sig fuldstændigt i. At lytte til din yndlingsmusik er fremragende, fordi det både kan involvere tanker og følelser. Uanset hvor angst du føler dig, kan det hjælpe dig med dine smerter, hvis du kan blive suget ind i musikken, siger han.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Dagens Gossip