App til unge om privatøkonomi vinder Talentskolen 2013

Kan unge mennesker få en bedre viden om penge og privatøkonomi, hvis de kan hente en app til deres telefon med informationer og pointspil. Det mener de fem IBC-elever fra HHX i Fredericia og Kolding, Sebastian Irani, Gregers Wittenberg, Simon Dyrholm, Simon Mark Nielsen og Christoffer West.

Sammen har de fem udtænkt og beskrevet, hvordan man kan udvikle en særlig app med navnet ”Min økonomi”. App´en kan de unge bruge, hvis de gerne vil have en bedre indsigt i og forståelse for pengeuniverset.

HHX-eleverne har netop fået vished for, at de ikke er alene om at tro på potentialet i deres ide. Fredag eftermiddag kunne de med begejstring konstatere, at deres app-ide var så godt beskrevet og gennemtænkt, at den vandt dette års Talentskole 2013.

De fem IBC-elever blev præmieret med en stor og velfortjent check på 5.000 kroner og ikke mindst en masse roser fra dommerpanelet.

Ny viden og pointquiz

Kerneideen i Min Økonomi er, at man skal kunne quizze sig til viden om både bankvæsen og privatøkonomi og dermed optjene point, som man kan omsætte til præmier i en webshop. Eleverne præsenterede deres idé med både powerpoint og en lille videofilm, og dommerne lagde ikke skjul på, at de var meget imponeret over konceptet.

Efter dommernes mening kunne elevernes projekt betegnes som meget skarpt, og de roste eleverne for at have arbejdet meget med selve læringsprincippet i app´en – det faktum at de unge rent faktisk kan lære noget ved at bruge den.

IBC-elevernes projekt var blot ét af i alt syv, der blev præsenteret for et dommerpanel i fredags på IBC Innovationsfabrikken i Kolding.

Elever fra Campus Vejle, IBC i Kolding og Fredericia, EUC Lillebælt, Vejle Tekniske Skole og Hansenberg i Kolding har arbejdet på deres projekter igennem nogle måneder i efteråret 2013.

34 elever har deltaget i den årlige talentskole, der afvikles for udvalgte elever fra ungdomsuddannelserne i Trekantområdet - elever med et særligt talent for innovation.

Talentskolen arrangeres og finansieres af Fonden for Entreprenørskab/Young Enterprise og Middelfart Sparekasse i samarbejde med ungdomsuddannelserne samt Fredericia, Kolding, Vejle og Middelfart kommuner.

Formålet er at give de særligt talentfulde elever en mulighed for at arbejde intensivt med innovation, forretningsideer og projekter. Eleverne arbejder med udfordringer, der bliver stillet af de fire kommuner.

Dagens Gossip