Appel har giver data væk tusindvis af gange

Apple er det sidste halve år mellem 4000 og 5000 gange blevet bedt om data på deres kunder af de amerikanske efterretningstjenester.

Ifølge Apple er de elektroniske oplysninger blev brugt af politiet eller andre organer, der varetager nationens sikkerhed.

Microsoft og Facebook offentliggjorde i sidste uge lignende oplysninger efter aftale med de amerikanske efterretningstjenester.

- Vi har bedt den amerikanske regering om tilladelse til at rapportere om, hvor mange anmodninger vi modtog, med relation til national sikkerhed, og hvordan vi håndterer dem, meddeler Apple ifølge nyhedsbureauet Reuters.

De store amerikanske it-selskaber er havnet med ryggen mod muren, efter at en tidligere efterretningsmand, Edward Snowden, har afsløret, at efterretningstjenesten NSA kortlægger telefonopkald og er i stand til at gå ind og læse brugernes private oplysninger på Facebook og andre sociale tjenester.

Det er kun Apple, Facebook, Google og lignende virksomheder, NSA selv og en meget lille håndfuld politikere, der kender til det nøjagtige antal gange, at efterretningstjenesten læser med over skuldrene.

Aflytningen og aftapningen af tjenesterne godkendes af en hemmelig domstol, og en lille gruppe politikere, der overvåger denne domstols arbejde, har tavshedspligt.

Præsident Barack Obama har fastslået, at aftapningen af sociale tjenester ikke gælder amerikanske borgere, men er rettet mod udlændinge.

Det har fået europæiske politikere til at stejle.

De ønsker ikke, at en fremmed magt - omend en allieret - skal have ret til uden om europæiske domstole at spionere mod europæiske borgere.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip