Apple-aktien står til nye kurstæsk

I hvert fald ligger Apple-aktien til et kursfald på i omegnen af 2,5 procent i futures-markedet lidt over middag dansk tid. Hvis den tendens holder, når markedet senere i dag åbner, ser det ud til, at Apples chefhold må notere sig, at endnu en dårlig dag på børsen er en realitet.

Elektronikgigantens aktie er faldet voldsomt siden toppunktet i september sidste år. Her var den fremadstormende producent af Macs, iPods, iPads og iPhones lige netop oppe over kursen 700 dollar pr. aktie. Toppen blev nået efter et heftigt kursridt, der har galoperet derudad siden 2009, og som blev cementeret med en fordobling af aktiekursen fra 2011 til 2012.

Efterfølgende er aktien dog dykket under kurs 400, hvorefter den rettede sig lidt til det niveau, den har nu - i omegnen af kurs 500.

Der er givetvis flere årsager til investorernes reaktion på tirsdagens præsentation. Storbanken Credit Suisse er skeptisk over for Apples fokus på det dyre segment inden for smartphones. På trods af at Apple tirsdag lancerede modellen iPhone 5C, der har en markant lavere pris end den kommende topmodel 5S, så er produktet i bankens øjne ikke billigt nok til at gå ind og tage markante markedsandele fra lavpriskonkurrenter i eksempelvis Kina.

Credit Suisse går endda så vidt som at sænke sin anbefaling af aktien til »neutral«.

Derudover havde flere sat næsen op efter en aftale med Kinas største mobiloperatør. Det blev dog kun til aftaler med China Unicom og China Telecom. Den største operatør er China Mobile, der har dobbelt så mange kunder som hele USAs befolkning, og den er der ikke indgået aftale med.

Alt i alt nyheder, der kan have skuffet de investorer, der havde sat næsen op efter mere. Tirsdag, hvor præsentationen fandt sted, faldt Apple aktien med knap 2,3 procent.

Dagens Gossip