Apple arbejder på at styrke sikkerhed midt i FBI-strid

Skrevet af admin

25/02/2016

Dagens topnyheder

Ingeniørerne hos Apple er gået i gang med at udvikle nye sikkerhedstiltag, der skal gøre det umuligt for regeringer at bryde ind i krypterede iPhones. Det skriver The New York Times.

Målet er angiveligt at forhindre, at myndigheder og efterforskere kan tilgå materiale på telefonerne med metoder, som lige nu er kernen i en strid mellem Apple og FBI.

Konflikten handler om, hvorvidt it-virksomheden skal låse en krypteret iPhone op. Telefonen tilhørte en af gerningsmændene bag et angreb på et handicapcenter i San Bernardino i Californien, hvor 14 mennesker i december mistede livet.

FBI ønsker Apples hjælp til at åbne telefonen ved at fjerne nogle af telefonens sikkerhedsforanstaltninger.

Apple mener modsat, at virksomhedens opgave er at beskytte retten til privatliv mod de føderale myndigheder og nægter derfor at låse telefonen op af principielle årsager.

Ifølge The New York Times' oplysninger vil Apples opgradering på sikkerhedsområdet blive en markant, teknisk udfordring for efterforskere ved eksempelvis FBI.

Selv hvis præsident Barack Obamas regering vinder den verserende sag om at få adgang til data på den pågældende telefon fra Californien, vil en øget sikkerhed tvinge FBI til at finde andre måder at omgå Apples system gennem nye retssager - og nye tekniske modsvar fra Apple, skriver The New York Times.

Apple-direktør Tim Cook kalder konflikten mellem Apple og FBI "dårlig for USA".

- Jeg mener, at offentlig sikkerhed er ekstrem vigtig - sikkerhed for vores børn, vores familier er meget vigtig. Beskyttelsen af folks data er også ekstrem vigtig, og vi ved, at vi med denne byttehandel potentielt udsætter mennesker for utrolig stor sårbarhed, siger han i et interview med ABC.

Ifølge Reuters har Tim Cook planer om at mødes med præsident Obama for at diskutere sagen. Han melder sig samtidig parat til at tage sagen helt til den amerikanske højesteret, hvis det skulle blive nødvendigt.

/ritzau/