Apple-chef forsvarer skattestrategi

Ifølge Tim Cook betalte Apple sidste år seks milliarder dollar i national selskabsskat, hvilket udgør en skattesats på omkring 30 procent. Samtidig sagde han, at han mener, Apple er en »uovertruffen skatteyder i USA«.

»Apple gemmer ikke overskud uden for USA for at undgå amerikansk skat,« fastslog Apple efterfølgende i en udtalelse.

Tim Cooks forsvar kommer dagen efter, at det amerikanske senat offentliggjorde et 40 sider langt dokument, hvoraf det fremgår, at den amerikanske producent af iPhones og iPads har gemt milliarder af dollars i Irland for at slippe for at betale skat.

Ifølge rapporten blev omkring 30 procent af Apples samlede overskud på verdensplan, 29,9 milliarder dollar, fra perioden 2009-2012 dirigeret til Apples afdeling i Cork i Irland.

»Apple har udnyttet en forskel mellem irske og amerikanske skatteregler,« hedder det i rapporten.

Ifølge Business.dk skriver de amerikanske myndigheders angreb på Apple skriver sig ind i rækken af internationale virksomheder, især teknologiselskaber, som lige nu undersøges for at omgå skattelovgivningen i en række lande ved bevidst at placere hovedkontorerne, hvor skatten er lavest. Også Hewlett-Packard (HP) og Microsoft er indkaldt til at forklare sig over for de amerikanske politikere.

Den amerikanske skattelovgivning siger, at virksomheder skal betale 35 procents skat af udenlandsk overskud, men først når pengene bringes ind i USA. Det er denne passus, som politikerne har sat fokus på.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip