Apple ramt af det største hackerangreb af sin slags: Tjek om din iPhone er påvirket

Hackere har via en virus fået adgang til data fra mere end 225.000 iPhones. Det skriver Metro.

Det store antal berørte brugere gør angrebet til det største af sin slags nogensinde. Sammenlagt er iPhone-ejere fra 18 forskellige lande blandt ofrene for det omfattende angreb.

Hackerne har brugt 'ondsindet software' kaldet KeyRaider til at få adgang til personlige oplysninger - herunder kontooplysninger - gennem de virusramte smartphones.

Nogle af ofrene for angrebet har allerede oplevet, at der er blevet trukket penge fra deres konti til dyre apps, og mindst een bruger fik sin telefon låst via angrebet, hvorefter han fik mulighed for at få den låst op mod betaling.

Og det er netop hele pointen med angrebet - at hackerne låser din iPhone, så de kan tjene penge på, at du åbner den igen, eller at de udnytter dine oplysninger, som er knyttet til din Applekonto, til at købe produkter for.

Eksperter fra Palo Alto Networks fortæller, at virussen kun har ramt de smartphones, som er 'jailbroken' - et begreb, som dækker over, at man tilegner sig fuld kontrol over sit Apple-produkt og kan ændre på opsætningen.

Det ondsindede software ser desuden ud til at blive spredt via tredjepartsforhandlere af apps - for eksempel Cydia.

HER kan du tjekke, om din iPhone er ramt.

Siden har i øjeblikket mange besøgende, hvilket betyder, at nogle kan have problemer med at åbne den.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip