Apple smider 256 programmer ud af App Store

Apple har fjernet en lang række af de programmer, som man hidtil har kunnet hente i internetbutikken App Store.

Det oplyser teknologigiganten mandag.

Oprydningen i udvalget af applikationer skyldes, at flere af dem ikke lever op til Apples politik om indsamling af persondata fra brugerne.

- Vi har fundet en gruppe af apps, der anvender markedsføring med software fra tredjepart. De indsamler private oplysninger som for eksempel e-mail-adresser, routerdata og mærke på din enhed. Det sendes til selskabernes egne servere, skriver Apple i en udtalelse til AFP.

Stramningen sker dagen efter, at hundredvis af apps, der benytter en særlig kinesisk software, blev opdaget.

- Dette er en overtrædelse af vores retningslinjer for sikkerhed og privatliv. Apps, der bruger Youmis SDK-software vil blive fjernet fra App Store, og alle nye apps med SDK vil blive afvist, lyder det fra Apple

SDK er navnet på et såkaldt software-kit, der indeholder de koder, som et program skal indeholde for at gøre brug af en række underliggende features i et stykke software.

Apple tillader ikke, at apps fra tredjepartsselskaber indsamler persondata, uden at brugeren i forvejen har givet samtykke til det.

Men mindst 256 apps er alligevel lykkedes med at komme i App Store. Tilsammen er de blevet downloadet omkring en million gange.

- Det er første gang, at vi har set iOS-apps omgå app-godkendelsesprocessen, lød det fra forskere i analyseselskabet SourceDNA, der søndag opdagede fejlen.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip