Apple snor sig uden om skattesmæk på ni milliarder dollar

Her befinder der sig lige godt to tredjedele af Apples kontantbeholdning - eller omkring 100 milliarder dollar. Men i stedet for at hive nogle af de penge hjem, har Apple sat sig i gæld gennem en rekordstor obligationshandel.

Apple lånte nemlig 17 milliarder dollar, da det kunne koste op til 35 procent i skat, hvis Apple skulle føre en tilsvarende mængde penge tilbage til Amerika.

Med obligationsudstedelsen vil Apple sno sig uden om skattesmækket, og ved at låne penge sparer firmaet faktisk penge. For renterne på de 17 milliarder dollar ligger tæt på den amerikanske statsobligations lave sats, og gælden vil dermed spare Apple mange millioner årligt.

»Der er en kæmpestor skattefordel for Apple i at låne penge i stedet for at hente kontanter tilbage til Amerika. Firmaet vil spare omkring 100 millioner dollar årligt,« siger Kevin Phillips, partner med speciale i skat i rådgivningsfirmaet Baker Tilly til Financial Times.

Sidste måned annoncerede Apple, at firmaet delvist vil finansiere et rekordstort aktietilbagekøbsprogram på 55 milliarder dollar ved at bruge penge hentet i markedet for erhvervsobligationer, og over de næste tre år har Apple lovet at give 100 milliarder dollar tilbage til aktionærerne. Men med firmaets stærke, frie cash-flow bliver det ikke nødvendigt at hjemsende penge.

Desuden skulle Apple hjemsende omkring 26 milliarder dollar for at få det samme ud i sidste ende efter skat, som firmaet gør ved at låne 17 milliarder dollar, har analytiker Gerald Granovsky hos Moody's, udregnet for Financial Times.

 

Dagens Gossip