April gav stort overskud på betalingsbalancen

Den danske betalingsbalance var ganske velpolstret i april, hvor overskuddet på de løbende poster lød på 9,8 milliarder kroner. Det er en stigning på 2,6 milliarder kroner i forhold til samme måned sidste år, viser tal fra Danmarks Statistik.

Det er det største overskud siden november sidste år. Set over de seneste 12 måneder er overskuddet nu på 109 milliarder kroner.

Og det er rigtig godt for Danmark, siger Helge J. Pedersen, cheføkonom i Nordea.

- Fordi det er med til at manifestere positionen som sikker havn på de finansielle markeder og dermed i sidste ende fastholde de nuværende ekstremt lave renter, der er en vigtig byggesten til fremtidig vækst, siger han i en kommentar.

Alligevel mener Tore Stramer, seniorøkonom i Nykredit, ikke, at der er grund til at juble.

- Det pæne overskud har dog en dyster baggrund, idet det hovedsageligt kan henføres til et markant fald i importen på 5,5 procent som følge af det meget svage privatforbrug og manglende investeringslyst hos virksomhederne, siger Tore Stramer.

Set over de seneste 12 måneder steg overskuddet på de løbende poster med 20,8 milliarder kroner i forhold til de foregående 12 måneder.

Det skyldes især en stigning i overskuddet på løn- og formueindkomst på 15,3 milliarder kroner. Overskuddet på tjenester steg i samme periode 8,5 milliarder kroner, mens overskuddet på varer faldt 1,7 milliarder kroner.

I forbindelse med statistikken fra april har Danmarks Statistik opjusteret årsregnskabet for betalingsbalancen i 2012. Overskuddet er blevet opjusteret med 4,6 milliarder kroner til 105 milliarder kroner, hvilket især kan tilskrives en opjustering af overskuddet på tjenester.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip