Arabiske kampfly dræber 41 civile i Yemen

Skrevet af admin

15/03/2016

Mest læste i dag

Luftangreb i Yemen udført af en saudiarabisk-ledet koalition dræbte tirsdag mindst 41 civile og sårede 75 andre, siger en højtstående kilde i landets sundhedsministerium til Reuters.

- Tre luftangreb var rettet mod et marked i Mustaba-distriktet, siger Ayman Mathkour, som er direktør i byen Hajas sundhedsdepartement.

Pårørende til ofrene for bombeangrebene transporterede de døde og sårede til to hospitaler i Haja, siger øjenvidner til Reuters.

Koalitionen under ledelse af Saudi-Arabien bekæmper en iranskstøttet oprørsbevægelse i det splittede Yemen, hvor al-Qaeda og Islamisk Stat (IS) har udnyttet konflikten mellem regeringsstyrkerne og de iranskstøttede houthi-oprørere til at vinde mere og mere terræn i blandt andet Aden, som er Yemens næststørste by.

Yemens regering har hovedsæde i Aden, efter den er blevet tvunget ud af landets hovedstad, Sanaa, af oprørerne. Men selv i Aden kæmper regeringen for at bevare kontrollen.

Ifølge FN er omkring 6150 mennesker - omkring halvdelen af dem civile - blevet dræbt i Yemen, siden den saudiarabisk-ledede koalition indledte sine luftangreb i landet i marts sidste år.

To piloter fra De Forenede Arabiske Emirater blev dræbt i Yemen mandag, da deres kampfly mandag styrtede ned.

Det er første gang, at et kampfly fra Emiraterne er styrtet eller skudt ned, siden den saudiarabisk-ledede offensiv begyndte i marts sidste år.

Tidligere har koalitionen mistet et fly fra henholdsvis Bahrain og Saudi-Arabien.

Koalitionen optrappede dens angreb på oprørernes baser ved havnebyen Aden i sidste uge.

/ritzau/Reuters