Arabiske lande er klar til at støtte Egypten økonomisk

Saudi-Arabien erklærer ifølge AFP, at det og andre arabiske og islamiske lande er parate til at åbne den store pengepung, hvis den vestlige støtte udebliver.

»Til dem, der har erklæret, at de skærer i deres støtte til Egypten, eller som truer med at gøre det, siger vi, at de arabiske og muslimske nationer er rige, og vi vil ikke tøve med at hjælpe Egypten,« siger udenrigsminister prins Saud al-Faisal i en erklæring, som det statslige nyhedsbureau SPA har set.

Danmark hører til de lande, som har straffet Egypten økonomisk, efter den senere tids blodige uroligheder. Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) erklærede i sidste uge, at Danmark stiller to programmer til omkrng 30 millioner kroner i bero som en reaktion på udviklingen i landet.

»Det er en reaktion på de meget blodige begivenheder og den særdeles uheldige retning, som demokratiudviklingen har taget,« understregede ministeren over for Berlingske.

Men den slags reaktioner er blot udtryk for en »tillid til propaganda« og en tiltro til »fjendtlige holdninger« til stabile arabiske og islamiske nationer, mener prins Saud.

I USA har den tidligere præsidentkandidat og nuværende senator John McCain opfordret til, at USA suspenderer sin årlige støtte på over syv milliarder kroner til det egyptiske militær. Andre amerikanske politikere frygter dog, at det vil true freden mellem Egypten og USAs allierede, Israel.

Onsdag mødes EUs udenrigsministre for at diskutere, hvordan unionen skal håndtere den seneste tids blodsudgydelser i Egypten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip