Arabiske lande kræver handling mod Syriens regering

Den endelige resolution, der blev vedtaget under et møde i Cairo, opfordrer FN og verdenssamfundet til at »tage afskrækkende og nødvendige skridt mod de skyldige i denne forbrydelse, som det syriske regime bærer ansvaret for.«

Udenrigsministrene i Den Arabiske Liga er enige om, at de skyldige skal retsforfølges, som andre krigsforbrydere er blevet det.

Saudi Arabiens udenrigsminister Saud al-Faisal sagde, at fordømmelse af Syrien på grund af giftgasangrebet ikke er nok. Det er ikke længere en acceptabel undskyldning, at det ville være uretmæssig udenlandsk indblanding, sagde den saudiske udenrigsminister.

»Enhver modstand mod international handling vil kun opmuntre Damaskus til at fortsætte krigsforbrydelserne og bruge masseødelæggelsesvåben,« sagde Faisal.

»Tiden er inde til at opfordre verdenssamfundet til at påtage sig et ansvar og tage afskrækkende skridt, som kan stoppe denne tragedie,« tilføjede han.

USA så ud til at være på vej med en militæraktion mod præsident Bashar al-Assads styrker på grund af giftgasangrebet, men præsident Obama vil nu søge kongressens godkendelse først, og det kan udskyde aktionen med mindst 10 dage.

Den Arabiske Ligas resolution lover at »komme med alle former for støtte« for at hjælpe det syriske folk til at forsvare sig selv.

Syriens nabolande Libanon og Irak såvel som Algeriet nægtede at underskrive resolutionen, som de tre lande har gjort med tidligere resolutioner. Syriens medlemskab af organisationen er blevet suspenderet.

Mødet i Cairo blotlagde uenigheden mellem Saudi Arabien og Egypten, i spørgsmålet om hvordan den syriske krise skal gribes an.

Egypten, der er blevet lovet fem milliarder dollar af Saudi Arabien til at styrke landets økonomi, som har skrantet siden hæren afsatte den islamistiske præsident Mohamed Morsi, siger, at man er imod en udenlandsk intervention i Syrien, men stemte ikke imod resolutionen.

BNB/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip