Arbejdende danskere bliver flere og flere

Skrevet af admin

22/02/2016

Mest læste i dag

Mængden af danskere, der har et job, steg igen i december. Dermed fortsatte den sin lange genrejsning oven på den økonomiske krise, der fra 2008 kostede hundredtusindvis af job. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge tallene steg antallet af lønmodtagere med 5200 i december. Dermed er 42.100 kommet i job i 2015.

- Det må siges at være en stor overraskelse med tanke på, at de økonomiske nøgletal generelt har været til den svage side i sidste halvår af 2015. Det synes dog at være prellet af på beskæftigelsen, skriver chefanalytiker hos Nykredit, Tore Stramer.

Med decembers stigning er antallet af lønmodtagere oppe på 2,6 millioner. 1,8 millioner af disse er ansat i "virksomheder og organisationer" mens 0,8 millioner er ansat i "offentlig forvaltning og service".

- Beskæftigelsen har været konstant stigende siden april 2013, og 88.000 flere mennesker har nu et job end dengang. Dermed er Danmark helt klart inde i et opsving, også selv om BNP-væksten kun er omkring de 1,25 procent, skriver Danske Banks cheføkonom Las Olsen.

Han forventer, at endnu flere vil komme i arbejde i 2016 i takt med, at folk får flere penge mellem hænderne.

- Også i år er der udsigt til solid fremgang i reallønnen, blandt andet fordi olieprisen er faldet igen. Ud over det er der også en god mulighed for, at der kommer mere gang i investeringerne i erhvervslivet og i boliginvesteringerne, skriver Las Olsen.

Der skal da også markant mere til, før det danske arbejdsmarked har vasket krisen af sig.

Antallet af lønmodtagere toppede i starten af 2008, da lige over 2,7 millioner danskere kunne kalde sig lønmodtagere.

Krisen fik det tal til at styrtdykke og da tallet bundede ud i 2012 var det faldet med næsten 200.000.

/ritzau/