Arbejdsgivere kræver lockoutramte forældre på arbejde

»Man har en ansættelsesretlig forpligtelse til at møde op. Hvis man simpelthen er nødt til at blive væk, er det noget, man må håndtere med sin arbejdsgiver, så man bruger ferie, feriefridage eller hvad der ellers kan være af selvbetalte fraværsordninger,« siger Pernille Knudsen, underdirektør i Dansk Arbejdsgiverforening (DA), og uddyber:

»Man kan ikke bare blive væk eller melde sig syg. Det her er en sag, hvor risikoen påhviler lønmodtagerne - det er dem, der må indrette sig. Vores indtryk er, at oftest finder man ud af det. Folk bliver kreative, og som regel finder man pragmatisk ud af det,« siger hun.

Flere virksomheder overvejer at etablere pasning af medarbejdernes skolebørn, blandt andet Magasin. Stormagasinet har fundet ledige konferencelokaler og været i kontakt med et vikarbureau for lærere og pædagoger.

Pernille Knudsen fra DA understreger, at det er op til den enkelte virksomhed at afgøre, om den vil etablere pasning.

»Virksomheden skal være opmærksom på, at der kan være forsikringsmæssige forhold, den skal tage stilling til, og derfor bør man tage en drøftelse med sit forsikringsselskab, så man får afklaret, hvordan det forholder sig i den enkelte situation,« siger hun.

Dagens Gossip